Aankondiging

De beslissing is gevallen. mei, juni en juli 2018 ga ik het South West Coast Path in Engeland lopen, langs de kust in Somerset, Devon, Cornwall en Dorset.

Ik heb het met Ada en de kinderen besproken en ik heb het een en ander op mijn werk geregeld. Momenteel ben ik bezig om alle zaken te regelen die er komen kijken bij een onderneming als deze (overnachtingen, bagage transport, reizen, enz.). Voor een groot deel van deze zaken heb ik een goede partner gevonden in Encounter Walking Holidays.

Het South West Coast Path is de langste National Trail van Engeland, zo’n 1,014 km langs de kust. Oorspronkelijk was het een pad voor de kustwacht om van vuurtoren naar vuurtoren te kunnen lopen om smokkelaars te vinden.

SWCP, Looe in the distance.
Looe

We zijn eerder in Cornwall op vakantie geweest in 2009. We hebben toen twee korte stukken van het South West Coast Path gelopen als onderdeel van twee langere rondwandelingen, één stuk in Looe en één stuk in Land’s End.

Toen al wist ik dat ik hier terug zou komen om grotere stukken van dit fantastische wandelpad te lopen.

Land’s End

Nu is het zover. Nada ik meer dan 30 jaar (voor hetzelfde bedrijf) gewerkt heb en met het vooruitzicht dat ik nog 10+ jaren werken voor de boeg heb, heb ik besloten dat het tijd word voor een langere rust periode dan de normale vakanties van een paar weken. Aangezien ik heel graag wandel, was de keuze voor een lange afstandswandeling nier meer dan normaal.

Ik vertrek thuis op 14 mei en ik kom weer terug op 18 juli. Op de Planning pagina is een compleet overzicht te vinden van mijn wandelingen en reizen.

Land’s End

Ik hou een blog bij van mijn wandelingen / reizen / avonturen op deze web site. Als je wil mag je gerust commentaar leveren op mijn schrijfsels. Om te beginnen zal ik enkele artikelen weiden aan de voorbereidingen (zoals dit artikel) en een aantal test artikelen van andere wandelingen die ik van te voren maak.

Ik kijk echt uit naar mijn korte sabbatical!

-->