Terugblik

Dit is bericht 1 van 3 afsluitende berichten van mijn blog over het South West Coast Path.

Ik ben inmiddels alweer meer dan een week thuis en ook weer begonnen met werken. Iedereen was (gelukkig) blij me weer te zien en ik heb inmiddels al vele malen over mijn ervaringen kunnen vertellen. Thuis gekomen, kwam ik meteen in een hittegolf terecht. Dat en alle reguliere zaken die nu weer op me af komen, hebben er toe geleid dat deze afsluitende berichten iets later zijn dan mijn bedoeling was.

Als ik nu terugkijk op mijn wandelavontuur, dan ben ik zeer tevreden. Alles is goed gegaan en de enkele kleine problemen die zich voordeden waren allemaal in no-time opgelost. De gedegen voorbereiding, door mijzelf maar ook door Encounter Walking Holidays, is niet voor niets gewest.

Ik heb prima weer gehad om te wandelen. Ik ben veel leuke mensen tegen gekomen, zowel onderweg als bij de overnachtingsadressen. Ook deze keer werden af en toe opmerkingen gemaakt als “where is your horse” en werd mij gevraagd of ik muzikant of kunstenaar was, maar daar ben ik al aan gewend 🙂

Wat de zwaarte van de wandelingen betreft, viel het mij allemaal mee. Het is niet zo dat er geen heel zware etappes tussen zaten, maar ik kon ze allemaal redelijk makkelijk aan. Alleen helemaal aan het begin heb ik enkele kleine blaren gehad en moesten mijn kuiten wennen aan het klimmen en dalen. Geen onoverkomelijke problemen.

Ik heb veel verschillende overnachtingsadressen gehad. Ze waren allemaal anders, variërend van een piepkleine éénpersoonskamer tot een riante tweepersoonskamer met bijna appartement afmetingen. Badkamers variërend van een klein kruiphok met een douche waar je je kont niet in kon keren tot ruime badkamers met een douche met flinke afmetingen. Af en toe ook geen douche, maar alleen een badkuip met (als ik geluk had) een douchekop. Een enkele keer een douchedeur die ik in mijn handen had toen ik hem open probeerde te maken.
Uitzicht vanuit de kamers variërend van zeezicht tot een binnenplaats met een airco installatie.

De plaatsen waar ik overnacht heb variëren van een grote stad, al dan niet met een honderdtal Porsches, tot een enkel hotel aan de zee met verder niets in de buurt.

Ik heb goed gegeten in Engeland. Ondanks dat de pub grub kaart bijna overal hetzelfde is, heb ik er genoeg variatie in weten te brengen. Variërend van Chinees, Thais en Indiaas tot een hele lobster. Ontbijt variërend van een full English breakfast tot wafels met vers fruit en maple syrup.

Ik heb ook goed gedronken in Engeland. Net zoals hier zijn er in Engeland heel veel kleine brouwerijen die hun brouwsels lokaal aan de man brengen. Iedere pub had wel één of meer van deze ales op tap en daarlangs nog diverse grotere namen, waaronder uiteraard Guinness.
Op rustdagen heb ik een aantal keren een brouwerij of de proeflocatie van een brouwerij bezocht. Altijd goed voor een aantal nieuwe entries op Untappd!

Ook wat techniek betreft ging alles soepeltjes. Ik heb geen problemen gehad met de hele rits aan elektronica die ik bij me had: mobiele telefoon, tablet, laptopje, e-reader, GPS, power bank, stappen teller, LED zaklamp en alle opladers die daarbij horen. Behalve één communication breakdown, maar die loste zichzelf op binnen één dag.

Eén van de redenen om dit avontuur te ondernemen was omdat ik een keer goed tot rust wilde komen. Dat is helemaal gelukt. Ik heb me onderweg nagenoeg niet druk gemaakt over de normale dagelijkse beslommeringen zoals daken met kapotte pannen of het werk. Mijn grootste zorgen waren het aanvullen van mijn watervoorraad voor overdag en het vinden van nieuwe biersoorten voor de avond 🙂

Al met al was de hele onderneming een groot succes!

2 gedachtes over “Terugblik”

  1. Hallo Bob,

    Met belangstelling je verslag gelezen. Groot compliment voor je doorzettings vermogen. Wij zijn van plan een deel, ca. 10 dagen, van de wandeling te maken in 2020. Vraag : welke delen moeten we mijden om niet naast steile afgronden te lopen ? Hoogtevrees hebben we niet en we zijn gewend te wandelen. Jij hebt het laten organiseren door Encounter Walking Holidays. Meestal organiseer ik onze wandelingen zelf. Denk je dat dit voor deze wandeling goed te doen is ?
    Met vriendelijke groet uit Maastricht,
    Aart

    1. Hoi Aart,

      Leuk om te horen dat mijn SWCP blog je bevallen is. Je kunt in principe prima alles zelf regelen op de meeste stukken langs het SWCP. Er zijn maar een paar plaatsen waar niet veel keuze is en waar je wellicht ruim van te voren moet boeken. Ik stuur je later in de week een mail met een uitgebreider antwoord.

      Groeten,

      Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

-->