20180707 Sidmouth – Beer

Datum: 20180707

Tijd: 9:40 – 14:30 uur

Afstand: 17,4 km

Overnachting: Anchor Inn, Beer

Wandeling

Ik begin vandaag lekker relaxt. Langs het strand in Sidmouth. Dat is echter van korte duur, daarna gaat het snel flink omhoog naar Salcombe Hill. Dat is de eerste van drie flinke stijgingen die ik vandaag te verwerken krijg. Gelukkig zitten ze alle drie in het begin van de route.
Als ik boven aangekomen ben, gaat het al snel weer naar beneden en zo’n beetje meteen weer omhoog. Daarna blijf ik gelukkig een tijdje boven. Lekker wandelen over de kliffen. Bij Lincombe ga ik voor de verandering eens niet helemaal omlaag en weer omhoog, maar loop ik om de cove heen op ongeveer hetzelfde niveau. Dat scheelt weer een stuk.

Maar bij Weston Mouth gaat het dan toch weer naar beneden, helemaal deze keer, tot op het strand. En meteen weer helemaal omhoog. Dit is de laatste grote stijging van vandaag. Er volgt een flink stuk klif top wandelen waarbij ik langzaam weer omlaag loop. Het gaat door weilanden en er is behoorlijk wat volk op de been. Dat zal wel komen omdat het zaterdag is.
Net voor Branscombe Mouth gaat het dan toch weer steil naar beneden, naar het strand.

Als ik in Branscombe Mouth aankom, is het tijd voor een pauze. Water voorraad aanvullen en een blikje sap. Omdat ik het ergste van vandaag gehad heb en omdat het vandaag een korte route is, besluit ik om Branscombe in te lopen. Daar staan enkele leuke cottages en er is ergens een pub.
Bij uitzondering betekent dit extra tochtje eens niet dat er ook extra geklommen moet worden. Het gaat via een goed onderhouden wandelpad, langs een stroompje naar het dorp. Het dorp bestaat eigenlijk uit een aantal kleinere kernen. In de eerste kern waar ik kom vind ik inderdaad enkele mooie cottages waar een smederij en een tearoom in gevestigd zijn.
Als ik via de weg naar de tweede kern loop, vind ik daar de Masons Arms. Dat komt mooi uit, een pintje op het terras in de schaduw lijkt me wel wat.

Na deze welkome pauze zoek ik mijn weg weer naar het Coast Path. Dat is niet zo heel erg moeilijk en eenmaal weer bij de kust aangekomen, gaat het over het lower cliff path onder langs Hooken Cliff. Dat betekent niet dat ik niet omhoog hoef te lopen, maar alleen dat ik eerst onderlangs loop en daarna pas omhoog klim. Het is echter niet zo’n grote stijging (relatief gezien).

Ik loop nu rondom Beer Head. Aan het begin kan ik helemaal terugkijken tot Start Point (daar was ik een week geleden). Als ik Beer Head rondgelopen ben, kan ik helemaal vooruit kijken en zie ik het grootste stuk van het Coast Path dat ik nog moet lopen, tot aan Portland.

Van Beer Head gaat het rustig aan naar beneden, naar Beer. Fantastische naam voor een dorp in Engeland 🙂 Hier ga ik meteen naar de Anchor Inn, mijn adres voor de nacht. Dat komt goed uit, want hier hebben ze een Beer Garden en life muziek. Na mijn pint check ik in en ga ik douchen. In de tussentijd begint Engeland aan de wedstrijd. Als ik klaar ben en nog een pint wil, moet ik me een weg tussen voetbalsupporters banen die allemaal naar een (vrij klein) scherm staan te staren (en allemaal voor de bar uiteraard). Ik ga weer lekker buiten in de Beer Garden zitten en begin aan dit verslag. Uiteindelijk heeft Engeland volgens mij gewonnen…

Weer

Alweer een zonnige dag, droog en warm. Op de kliffen een lekkere bries.

Songtekst van de dag

Tja, als je in een dorp verblijft met de naam Beer, dan moet je daar wat mee. De songtekst van vandaag is van ZZ TopBeer Drinkers and Hell Raisers:

If you see me walkin’ down the line
with my fav’rite honky tonk in mind,
well, I’ll be here around suppertime
with my can of dinner and a bunch of fine.

Beer drinkers and hell raisers, yeah.
Uh-huh-huh, baby, don’t you wanna come with me?

The crowd gets loud when the band gets right,
steel guitar cryin’ through the night.
Yeah, try’n to cover up the corner fight
but ev’rything’s cool ‘cause they’s just tight.

Beer drinkers and hell raisers, yeah.
Huh, baby, don’t you wanna come with me?
Ah, play it boy.

The joint was jumpin’ like a cat on hot tin.
Lord, I thought the floor was gonna give in.
Soundin’ a lot like a House Congressional
‘cause we’re experimental and professional.

Beer drinkers, hell raisers, yeah.
Well, baby, don’t you wanna come with me?

Foto’s

Een gedachte over “20180707 Sidmouth – Beer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

-->