20180630 Salcombe – Slapton

Datum: 20180630

Tijd: 9:20 – 16:10 uur

Afstand: 26,6 km

Overnachting: The Tower Inn, Slapton

Wandeling

Vandaag begint meteen weer met een tochtje met de ferry, over de Kingsbridge Estuarium deze keer. Aan deze kant (de zuid kant) van het Coast Path zijn veel meer en grotere rivieren dan aan de andere kant (de noord kant). Ik heb daar eens goed over nagedacht, maar de verklaring is eigenlijk heel logisch. Water zoekt altijd de makkelijkste weg, naar beneden dus. Als je de kaart van Engeland bekijkt, dan bevindt deze kant (de zuid kant) zich aan de onderkant. Daar stroomt het water dus naar toe. Daarom zijn er zoveel rivieren aan deze kant van het Coast Path.

Na de ferry oversteek gaat het relaxt verder. In principe heb ik een makkelijke dag qua hoogte verschillen. Wel zijn er diverse stukken met een lastig pad, veel stenen en rotsen erin en af en toe over rotsen klimmen.

Bij Gara Rock wijk ik even van het pad af om naar boven te lopen voor het uitzicht. Zoals gebruikelijk voegt dat weer de nodige hoogte meters toe aan mijn wandeling.

Vanaf Prawle Point, hier is een Coastwatch station, gaat het naar beneden en daarna volgen enkele kilometers onder langs de zee met de kliffen daarboven, een heel vlak stuk. Onder Prawle Point is een natuurlijke boog die pas zichtbaar wordt als ik terugkijk.

Daarna gaat het weer de hoogte in, alhoewel dat wel mee valt. Als ik de beschaving weer inloop, kom ik bij Hallsands, een dorpje dat in 1917 in zee verdwenen is in een grote storm. Onder langs de kust zijn de ruïnes van de huizen nog zichtbaar.

Ik kom zo langs Hallsands en Lannacombe , maar daar is overal niets te krijgen. Pas in Beesands kom ik bij de Cricket Inn, eindelijk iets te drinken (ik heb water genoeg bij me, maar iets anders en kouds gaat er ook best in).

Daarna heb ik nog enkele kilometers te gaan voordat ik in Slapton ben. Het laatste stuk gaat langs Lower Ley en Slapton Ley. Een vrij saai stuk tussen een weg langs het strand en het grootste natuurlijke meer in het zuid westen. Het pad is hier erg slecht begaanbaar vanwege grote stukken met los zand (ik had beter over het strand kunnen lopen).

Uiteindelijk kom ik bij de Tower Inn in Slapton. Die blijkt gesloten… Maar gelukkig komt er iemand zodat ik wel naar mijn kamer kan. Schoenen uit, slippers aan, rugzak af en dan eerst een paar honderd meter terug. Daar was de Queens Arms en die was wel open 🙂

Weer

Zonnig en warm, ’s morgens en later op de middag enkele wolken. Weer veel wind. De wind was vandaag niet zo vriendelijk. Er waren stukken op het pad, langs de kliffen, waar ik best zonder wind had kunnen lopen. Op Start Point werd ik bijna van mijn sokken geblazen. Gelukkig was daar plaats genoeg.

Songtekst van de dag

Vandaag verblijf ik in The Tower Inn, die haar naam ontleent aan de overgebleven westelijke toren van de The Collegiate Chantry of St Mary (een groepje priesters die voor iemands zielenheil zongen, in dit geval blijkbaar in een aardig gebouwtje). Dus heb ik een songtekst uit de oude doos tevoorschijn gehaald, Tower van Angel:

Wind is raw, the air is stale
On this cold winter’s night
Sent alone to tell a tale
From the land of Delmite
Journey starts at the edge of town
With the stars as my guide
There’s no one here but my empty thoughts
And the sword by my side

Just a light, from a tower
Burning on from dusk to dawn
Just a light, from a tower
Burning on from dusk to dawn

Sun is leaving the darkened clouds,
As it slips past the hills
Slow moon climbs way up in the sky,
Keeps the heavens so still
Come this far, though I know not why
Said the things I’ve been told
Greedy village that has sent me here
For it’s own pot of gold

Just a light, from a tower
Burning on from dusk to dawn
Just a light, from a tower
Burning on from dusk to dawn

Everywhere the wind did sail,
The castle lies just ahead
Blade is drawn, still I carry on
On my brow a cold sweat.
As I look there upon the hill,
There it stands so tall
Said that stone structured wall of gold,
Will heed the voice of us all.

Just a light, from a tower
Burning on from dusk to dawn
Just a light, from a tower
Burning on from dusk to dawn

Just a light, from a tower
Burning on from dusk to dawn
Just a light, from a tower
Stands the victor and his gold,
And that’s all!!!

Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

-->