20180623 Fowey – Looe

Datum: 20180623

Tijd: 9:50 – 16:45 uur

Afstand: 21,8 km

Overnachting: Bridgeside Guesthouse, Looe

Wandeling

Vandaag wandel ik naar Looe, daar zijn Ada, de kids en ik in 2009 op vakantie geweest. Maar eerst moet ik met de ferry van Fowey naar Polruan. Deze gaat gelukkig om de 15 minuten en als ik op de kade aankom, komt hij er al aan.

Daarna gaat het naar Polperro. Naar Polperro gaat het op en neer en af en toe ook flink steil.
Ze zijn een omheining aan het maken rond een weiland. Eén van de werkers waarschuwt me om op het pad te blijven omdat ik anders vast kom te zitten. De route door het weiland lijkt inderdaad makkelijker, maar boven is de omheining al af en kun je er inderdaad niet meer uit.

Polperro is weer zo’n dorpje dat je pas op het laatste moment ziet liggen. Wel een ideale gelegenheid voor een pauze, er speelt een bandje life op een podium. De pauze wordt dus bij de pub daar in de buurt zodat ik de muziek kan horen, bij de Blue Peter Inn. Lekker een pintje en life muziek.

Als ik weer verder ga, loop ik tegen een optocht aan. Allemaal mensen verkleed als piraat, een soort van harmonie voorop en achteraan nog meer muzikanten. Ik wacht tot ze voorbij zijn en ga dan weer verder.

Vanuit Polperro neem ik Reubens Walk als alternatief voor het Coast Path. Dat gaat iets dichter langs de kust en komt ook dichter bij de mini vuurtoren die hier staat.
Daarna gaat het naar Talland Bay. Hier zijn we toentertijd ook geweest. We hebben toen het Coast Path van Looe naar Talland Bay gelopen en zijn daarna via het binnenland weer terug gegaan. Helaas was toe alles dicht in Talland Bay. Dat is nu niet het geval, er is volk genoeg. Maar ja, wat wil je zaterdag, zomer en lekker weer.

Van Talland Bay naar Looe is een lekker relaxt stukje lopen. Het duurt even, maar dan komt Looe Island in zicht. Daarna loop ik Looe binnen. Door de buitenwijk en dan op naar het centrum.

In het centrum pak ik een pintje bij The Harbour Moon Inn. Hier zijn we in 2009 ook geëindigd na onze wandeling. We hebben hier toen ook gegeten. De kids wilden een hamburger, maar er stond alleen maar cheeseburger op het menu. Ik heb toen drie cheeseburger without the cheese besteld…

Weer

Weer een zonnige dag, lekker wandelweer.

Songtekst van de dag

Het is vandaag weer de 23ste, daarom een nummer voor Ada. Hoewel ze geen echte Black Sabbath fan is (understatement), hoop ik dat ze de geweldig tekst wel kan waarderen. Hier is Symptom Of The Universe:

Take me through the centuries to supersonic years
Electrifying enemy is drowning in his tears
All I have to give you is a love that never dies
The symptom of the universe is written in your eyes

Yeah

Mother Moon—she’s calling me back to her silver womb
Father of creation takes me from my stolen tomb
Seventh Advent unicorn is waiting in the skies
A symptom of the universe, a love that never dies

Yeah

Take my hand, my child of love, come step inside my tears
Swim the magic ocean I’ve been crying all these years
With our love we’ll ride away into eternal skies
A symptom of the universe, a love that never dies

Yeah

Woman, child of love’s creation, come and step inside my dreams
In your eyes I see no sadness, you are all that loving means
Take my hand and we’ll go riding through the sunshine from above
We’ll find happiness together in the summer skies of love

Foto’s

Een gedachte over “20180623 Fowey – Looe”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

-->