20180622 Charlestown – Fowey

Datum: 20180622

Tijd: 9:30 – 14:50 uur

Afstand: 19,5 km

Overnachting: Safe Harbour Hotel, Fowey

Wandeling

Na nog een rondje langs de historische haven van Charlestown, gaat het verder over het Coast Path.

Net na Charlestown is een Coast Guard station, bij Landrion Point. Ik loop er even heen voor het uitzicht. De vrijwilliger nodigt mij uit om in het station te komen kijken en vertelt honderduit over zijn werk. Vanwege budget beperkingen, werden steeds meer Coast Guard stations gesloten. Er werd meer en meer op apparatuur vertrouwd. Totdat het mis ging en er verdronken mensen onder een gesloten Coast Guard station gevonden werden. Toen werd duidelijk dat men niet helemaal zonder menselijke observatie kan. Sinds die tijd zijn meer en meer van de gesloten Coast Guard stations weer bemand, maar nu met vrijwilligers.
Aangezien de bemanning van de stations maar door één vrijwilliger verzorgd wordt, bellen ze elkaar om het uur (om te voorkomen dat er iemand ongemerkt in de problemen zit).

De route naar Par is een makkie. Nagenoeg vlak en voor een groot deel langs een golfbaan. Alleen het laatste stukje is iets minder. Dat is ook makkelijk te lopen, maar niet zo mooi. Ik moet namelijk om de klei industrie heen lopen.

In Par is aan het strand weinig te doen. Dat komt wellicht door de industrie die er net langs ligt. In het dorp zelf zijn wel mogelijkheden om iets te drinken, maar ik zit liever ergens aan zee.
Dus gaat het door naar Polkeris. Hier is een pub aan het strand met een groot terras en hij is open, wat wil ik nog meer. Tijd voor een pintje!

Na Polkeris gaat het weer een aantal keer goed omhoog en omlaag, maar het is ook hier voornamelijk gewoon lekker doorwandelen. Als ik bij Gribbin Head aangekomen ben, is het tijd voor koekje en drinken. Dat deden we vroeger met de kids altijd als ze uit school kwamen. Ik ga lekker op de bank zitten bij de daymarker op Gribbin Head en geniet van de zon.
Na deze pauze gaat het verder over een alternatief stukje Coast Path dat meer langs de kust gaat. Maar niet al te lang, na een kilometertje zit ik weer op de officiële route.

Ik kom bij Polridmouth Cove en even daarna gaat het mis. Dan loop je over een zo goed als vlak zandpad in een klein bos en een stuk vooruit verschijnt er een stile, een hekje waar je overheen moet klimmen. Je kijkt naar waar je heen gaat en let even niet op waar je loopt. Dat was toch dat vlakke zandpad… Springt er zomaar, spontaan, ineens een boomwortel het pad op, precies voor mijn voeten! En wat denk je? Ik struikel en ga vol tegen de vlakte, met mijn gezicht recht op het pad.
Alles onder het stof, een dikke lip en bloed aan mijn kin. Na het ergste stof afgeklopt te hebben, mijn kin van een papieren zakdoekje voorzien te hebben en alles verder geïnspecteerd te hebben, gaat het toch weer verder. Ik hoef niet meer zo heel ver.

In Fowey ga ik linea recta naar mijn hotel zodat ik beter kan kijken hoe het met mijn gezicht is. Dat blijkt vooral onder het stof te zitten, net zoals mijn kleren. Ik had blijkbaar toch niet zo heel goed het stof afgeklopt.
De wond op mijn kin blijft bloeden, maar ik denk niet dat een hechting nodig is. Na het douchen stopt het bloeden en voel ik me al weer prima.

Totale schade:

  • Kras op de neus
  • Wond op de kin (die niemand ziet door mijn baard)
  • Krassen op het montuur van mijn zonnebril
  • Verbogen kruis (de ketting, dat vind ik nog het ergst)
  • Ego naar de kloten 🙂

Er zijn ergere dingen…

Weer

Zonnig, droog en in het algemeen perfect wandelweer. Niet te veel wind vandaag, gisteren waaide het nogal.

Songtekst van de dag

Na meer dan 600 kilometer gelopen te hebben, af en toe over de meest lastige paden of gewoonweg rotsen, ging ik vandaag neer op een gewoon bospad. Als songtekst daarom Down Down van Status Quo, een toepasselijke titel.

Get down deeper and down
Down down deeper and down
Down down deeper and down
Get down deeper and down

I want all the world to see
To see you’re laughing, and you’re laughing at me
I can take it all from you
Again again again again
Again again again and deeper and down

Down down deeper and down
Down down deeper and down
Down down deeper and down
Get down deeper and down

I have all the ways you see
To keep you guessing, stop your messing with me
You’ll be back to find your way
Again again again again
Again-gain-gain-gain deeper and down

Down down deeper and down
Down down deeper and down
Down down deeper and down
Get down

Get down deeper and down
Down down deeper and down
Down down deeper and down
Get down deeper and down

I have found you out you see
I know what you’re doing, what you’re doing to me
I’ll keep on and say to you
Again again again again
Again-gain-gain-gain deeper and down

Down down deeper and down
Down down deeper and down
Down down deeper and down
Get down

Foto’s

2 gedachtes over “20180622 Charlestown – Fowey”

  1. Haa Rob ! wie geit ut, gen naodeilige gevolge van diene smak ? Woelse ens oet probere um liggend foto’s te make “LOL” De foto’s zien waal hiel moeiij ! Aan deze kank van ut eiland zuut ut ganz angers oet en aug mier bewoend he ! groetjes Mooder ! En bun veurzichtig !!

    1. Ha Mooder, klopt aan deze kant van ut eiland zien mier dörpe dan aan de angere kant. De gevolge van miene smak valle waal mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

-->