20180621 Mevagissey – Charlestown

Datum: 20180621

Tijd: 9:40 – 14:35 uur

Afstand: 14,4 km

Overnachting: Pier House Hotel And Restaurant, Charlestown

Wandeling

Een korte maar zware route vandaag. Het gaat naar Charlestown, een pittoresk vissersdorpje dat vaak gebruikt wordt in film opnames zoals Poldark en (voor de ouderen onder ons) The Onedin Line. Hier liggen ook enkele grote oude zeilschepen. Ik ben hier lang geleden met Ada ook geweest en daarna in 2009 met Ada en de kids. Toen was het weer minder en zijn we het Shipwreck and Heritage Centre in gegaan.

Tijdens het eerste, nog niet zo zware stuk, gaat het veel door weilanden met koeien. Het is een zeer glooiend landschap en ik kan goed zien hoe het Coast Path loopt. Dat is maar goed ook want ik zie dat er koeien staan op een stukje van het Coast Path dat redelijk smal is, aan de rand van het weiland waar struiken staan. Gelukkig zie ik ook dat er een mogelijkheid is om gewoon via het weiland te lopen. Dan kom ik niet in dat smalle stuk terecht en even later kan ik de route gewoon weer oppikken.

Na de weilanden kom ik in Pentewan aan. Dit is een klein dorpje met een vakantie park dat vele malen groter is dan het dorp. Hier zijn de nodige gelegenheden om iets te drinken, maar het is nog veel te vroeg. Ik ben net aan het lopen en heb minder dan 5 kilometer afgelegd. Gewoon door dus.

Na Pentewan begint het ‘zware’ stuk van de wandeling. Het gaat een aantal malen flink steil omlaag en omhoog. Wat mij betreft valt het wel mee, het is wel flink aanpoten, maar ik ben intussen wel wat gewend. Wat ik vervelender vind is dat een flink stuk langs enkele weilanden gaat dat erg smal is. Links is er prikkeldraad en rechts zijn er struiken die gedeeltelijk over het pad groeien. Het pad zelf is een smal uitgesleten spoor. Dat betekent dat je je voeten iedere keer voor elkaar moet zetten en dat loopt niet prettig.
Na een tijdje kom ik bij een stuk waar het pad weer breder is en even later zelfs goed gemaaid. Hier is het weer goed te doen.

Als ik bij Black Head aankom, maak ik even een uitstapje om naar de punt van Black Head te lopen. Het Coast Path gaat hier aan voorbij, maar aangezien de route vandaag toch al kort is, kan er wel een extraatje vanaf.
Dat extraatje valt wel mee, enkele honderden meters die maar een beetje omhoog (en later omlaag) gaan. Het is wel de moeite waard. Vanaf Black Head heb je een geweldig uitzicht naar Mevagissey en ook vooruit naar de kust waar ik nog moet komen (morgen waarschijnlijk).

Na Black Head is het nog niet gedaan met de steile hellingen. Het gaat nog een keer flink omlaag en omhoog met trap tredes.  Die trap tredes zijn zeer ongelijk, zoals dat normaal is op het Coast Path.
Maar daarna kom ik in Porthpean Beach. Hier is het een drukte van jewelste. Volgens mij zijn er een aantal schoolklassen die een uitje hebben. Ik neem in ieder geval een pauze bij het strandtentje met een sapje.

Na de pauze gaat het nog één keer omhoog, via een reguliere trap. Daarna loop ik op mijn gemak naar Charlestown. Daar ga ik eerst op het terras zitten voor een pintje (of twee) en daarna loop ik nog even rond de haven in Charlestown. Ik kom ook langs het museum waar we in 2009 met de kids geweest zijn.

Weer

Zonnig maar niet te heet. Lekker wandelweer.

Songtekst van de dag

Allemaal grote zeilschepen in de haven van Charlestown die zo weg kunnen zeilen. Vandaag Sail Away van Deep Purple:

If you’re driftin’ on an empty ocean
With no wind to fill your sail
The future, your horizon
It’s like searchin’ for the Holy Grail
You feel there’s no tomorrow
As you look into the water below
It’s only your reflection
And you still ain’t got no place to go

Time will show
When, I don’t know

Sail away tomorrow
Sailin’ far away
To find it steal or borrow
I’ll be there someday yea-yea-yeah yea-ye-yeah

Oh, woman, I keep returnin
To sing the same old song
The story’s been told, now I’m gettin’ old
Tell me,where do I belong?
Feel like I’m goin’ to surrender
Hard times I’ve had enough
If I could find a place to hide my face
I believe, I could get back up

Time will show
When, I don’t know

Sail away tomorrow
Sailin’ far away
To find it steal or borrow
But I’ll be there someday yea-yea-yeah yea-yea-yea-yeah

Sail away tomorrow
Sailin’ far away
To find it steal or borrow
But I’ll be there someday yea-yea-yeah yea-yea-yea-yeah

Sail away tomorrow
Sailin’ far away
To find it steal or borrow
But I’ll be there someday yeah yeah yeah yea-yea-yeah yeah yeah yeah

Foto’s

2 gedachtes over “20180621 Mevagissey – Charlestown”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

-->