20180708 Beer – Lyme Regis

Datum: 20180708

Tijd: 9:50 – 14:15 uur

Afstand: 16,7 km

Overnachting: Mariners Hotel, Lyme Regis

Wandeling

Vandaag staat in het teken van de Engelse jungle. Maar voor het zover is, ga ik eerst in Beer bij de plaatselijke winkel even flink wat water inslaan. Het is weer erg warm en ik kom vandaag niks tegen. Het laatste dat ik wil is zonder water komen te zitten.

Na de boodschappen gaat het meteen omhoog. Ik heb nog één klif te gaan en dan kom ik in Seaton. Seaton ligt maar een klein stukje bij Beer vandaan (maar wel met een klif ertussen). In Seaton volg ik weer de promenade, de route langs het strand.

Aan het eind van Seaton ga ik nog even van de kust af om over de oudste betonnen brug van Engeland, de Axmouth Bridge (1877), de rivier de Axe over te steken. Daarna gaat het even flink omhoog naar een golf terrein. Daar loop ik dwars doorheen en dan kom ik op het point of no return. Een bord waarschuwt mij dat het komende stuk 3,5 tot 4 uur lopen is en dat er geen mogelijkheden zijn om naar zee of het binnenland af te zwaaien. Oftewel, als je hieraan begint, dan moet je het afmaken of teruglopen.

Ik overweeg alle opties en controleer of mijn jungle uitrusting compleet is. Na veel wikken en wegen besluit ik om de gok te wagen en ik begeef me op het jungle pad. De jungle waar we het hier over hebben is de Axmouth – Lyme Regis Undercliff, een gebied waar in het verleden diverse aardverschuivingen hebben plaatsgevonden (lees kliffen die naar beneden donderen). Omdat het gebied te onstabiel is, is er door de mens nooit echt ingegrepen. Dat heeft geleidt tot een groen gebied dat uniek is in Engeland. Het Coast Path gaat hier dwars doorheen, een route van zo’n 13 kilometer.

Het eerste stuk gaat langs velden en over kliffen en stelt kwa jungle nogal teleur. Maar dan kom ik bij een bord dat de Undercliff beschrijft en vanaf daar gaat het inderdaad door de jungle. Alles is groen en groeit hier door elkaar. Ook is het hier vochtig genoeg, ondanks de droogte elders. Er is een grote diversiteit aan planten en bomen. Uiteindelijk onderscheidt ik twee soorten terrein. Daar waar geen grote bomen staan, is alles overwoekerd met struiken en andere lage planten. Daar waar wel grote bomen staan, is de grond nog te zien en zijn er meer ‘open’ plekken.
Om het wandelaars makkelijker te maken, hebben ze halverwege een toren neergezet. Dat is handig, dan weet je dat je op de helft bent. Hier is tevens een weg en er staat zelfs een auto geparkeerd. Zo afgelegen is het hier dus ook niet.
Het gaat hier wel continu op en neer. Geen grote hoogteverschillen, maar wel aan één stuk door.

Na een paar uur (twee om precies te zijn) door de jungle gedoold te hebben (nou ja gedoold, het is één lang pad, verdwalen kan niet echt), kom ik aan de Lyme Regis kant weer in de bewoonde wereld. Het gaat nog een stukje door het bos en dan daal ik af naar de oude haven van Lyme Regis.

Nu gaat het nog een stuk langs het strand van Lyme Regis. Hier is het hartstikke druk, goed weer en zondag. Bij de Rock Point Inn stop ik voor een pint op het terras. Daarna loop ik de heuvel op naar mijn hotel voor de komende twee nachten.

Al met al was vandaag een totaal andere ervaring dan het Coast Path tot nu toe. Zeker leuk voor de afwisseling. Wat me wel tegenviel van de jungle was het aantal bloemen. Volgens de beschrijvingen hadden er veel (unieke) bloemen moeten groeien. Daar heb ik niets van gezien, alles was groen en er waren maar weinig bloemen. Waarschijnlijk de verkeerde tijd van het jaar.
In ieder geval heb ik het grootste gedeelte van de dag in de schaduw kunnen lopen.

Weer

De hele dag zon en erg warm.

Songtekst van de dag

Tja ik heb vandaag een beetje door de jungle gerend, vandaar Run Through The Jungle van Creedence Clearwater Revival:

Whoa, thought it was a nightmare,
Lord, it’s all so true.
They told me, “Don’t go walkin’ slow,
‘Cause Devil’s on the loose.”

Better run through the jungle,
Better run through the jungle,
Better run through the jungle,
Whoa, don’t look back to see.

Thought I heard a rumblin’
Callin’ to my name.
Two hundred million guns are loaded,
Satan cries, “Take aim!”

Better run through the jungle,
Better run through the jungle,
Better run through the jungle,
Whoa, don’t look back to see.

Over on the mountain,
Thunder magic spoke,
“Let the people know my wisdom,
Fill the land with smoke.”

Better run through the jungle,
Better run through the jungle,
Better run through the jungle,
Whoa, don’t look back to see.

Foto’s

-->