20180701 Slapton – Dartmouth

Datum: 20180701

Tijd: 10:15 – 14:25 uur

Afstand: 16,2 km

Overnachting: Cherubs Nest B&B, Dartmouth

Wandeling

Het regent katten en honden (pijpenstelen ) tijdens het ontbijt. Volgens de weersverwachtingen zou het rond 11 uur droog worden (of in ieder geval droger). Zoveel geduld heb ik echter niet en ik begin te wandelen zodra het even droog is.
Helaas duurt dat maar een paar minuten…

Ik loop terug naar de zee en het Coast Path. Dan gaat het verder over het saaie stuk van gisteren. Ik kan hier wel beter lopen, midden over de weg die toch afgesloten is. Er is namelijk op diverse plekken geen weg meer.

Als je al dit soort zaken in overweging neemt, wegzakkende wegen, dorpen die in zee verdwijnen en klif erosie, dan besef je dat Engeland steeds kleiner wordt…

Het strand waar ik hier langs loop is door de Amerikanen in 1943 gebruikt om voor D-Day te oefenen (30.000 manschappen en 16.000.000 ton aan materieel). De mensen hier kregen te horen dat ze binnen 6 weken hun boeltje moesten pakken en weg moesten zijn. Pas ongeveer een jaar later, na D-Day mochten ze weer terug. Er staat hier een monument om dat te gedenken en als dank aan de opoffering van de inwoners.

Na een rustige klim kom ik in Strete. Hier kom ik langs de village shop en vul ik mijn water voorraad aan en koop ik een koud sapje. Want hoewel ik helemaal nat ben, heb ik het wel erg warm met mijn jas aan.

Na Strete loop ik een tijdje door diverse weilanden. Eén van die weilanden gaat zeer steil omlaag en daarna bijna net zo steil weer omhoog. Gelukkig zijn er in de loop van de tijd een soort van voetstap treden ontstaan. Anders had ik met dit natte weer een uitdaging gehad op het natte gladde gras.

In een van de laatste weilanden kijk ik opeens uit over Blackpool Sands. Hier loop ik naar toe en in het strand café is het tijd voor koffie. Als ik mijn jas uitdoe, ben ik net zo goed drijfnat.
Na de pauze laat ik miin jas uit. Het is intussen droog en ik hoop dat dat zo blijft.

Terwijl er een flauw zonnetje verschijnt, loop ik via asfalt wegen naar Little Dartmouth. Vandaar gaat het weer meer langs de kust. Dat gaat op een gegeven moment over in een boswandeling naar het kasteel van Dartmouth. Daar loop ik langs en dan is het nog maar een klein stukje naar Dartmouth. De zon schijnt inmiddels volop.

Ik kom ruim op tijd aan in Dartmouth en ben intussen zo’n beetje helemaal opgedroogd. De B&B is zo gevonden, maar het is nog te vroeg. Daarom eerst een paar pinten in de pub erlangs.

Weer

De dag begon met regen. Het eerste uur regende het vrijwel continu. Daarna werd het droog en heeft het nog één keer even gedruppeld. Tegen de middag kwam de zon een beetje door en later werd de lucht helemaal blauw.
Het waaide ook vandaag flink aan de kust. Dat had goed koud kunnen zijn als ik mijn jas niet aan had gehad.

Songtekst van de dag

Vandaag begon met flink wat regen, ergens zat dus iemand regen te maken. De songtekst van vandaag is dan ook Rainmaker van Iron Maiden:

When I was wandering in the desert
And was searching for the truth
I heard a choir of angels calling out my name
I had the feeling that my life would never be the same again
I turned my face towards the barren sun

And I know of the pain that you feel the same as me
And I dream of the rain as it falls upon the leaves
And the cracks in our lives like the cracks upon the ground
They are sealed and are now washed awayYou tell me we can start the rain

You tell me that we all can change
You tell me we can find something to wash the tears away
You tell me we can start the rain
You tell me that we all can change
You tell me we can find something to wash the tears…..

And I know of the pain that you feel the same as me
And I dream of the rain as it falls upon the leaves
And the cracks in the ground like the cracks are in our lives
They are sealed and are now far away

You tell me we can start the rain
You tell me that we all can change
You tell me we can find something to wash the tears away
You tell me we can start the rain
You tell me that we all can change
You tell me we can find something to wash the tears…..

Foto’s

-->