20180627 Plymouth – Noss Mayo

Datum: 20180627

Tijd: 9:20 – 15:50 uur

Afstand: 28,8 km

Overnachting: Worswell Barton Farmhouse, Noss Mayo

Wandeling

Een lange wandeling vandaag, niet alleen het stuk van vandaag, maar ook een omleiding en alvast een stukje van morgen. Het is tevens de eerste wandeling weer in Devon. Toen ik met de ferry naar Plymouth kwam, ben ik de grens tussen Cornwall en Devon overgestoken. Ik heb het hele Cornwall Coast Path dus gehad!

Na het ontbijt ga ik eerst naar de Tesco om de hoek om mijn water voorraad aan te vullen. Daarna gaat het door Hoe Park en langs de Smeaton’s Tower richting Barbican.
Hier kom ik weer langs de Blues Bar waar ik gisteravond nog geweest ben voor een life optreden van Vince Lee & Al Wallis, erg goede blues muziek (maar wel laat in bed…).

Dan gaat het helemaal rondom al het water dat ze in Plymouth hebben naar Mount Batten. Dat lijkt zo op zich een klein stukje, maar is bijna 10 kilometer. Ik had dit ook met een ferry kunnen doen, het is niet het meest leuke stuk van het Coast Path. Maar dat wil ik niet. Het is een deel van het Coast Path en dan loop ik het ook.
Het is in ieder geval een keer iets heel anders, eerst door de uitgaansbuurt (vanwege een omleiding, de voetgangersbrug is dicht omdat hij beschadigd is), dan door industrieterreinen (oude en nieuwe, visserij / boten gerelateerd en allerlei andere bedrijven), de buitenwijken van Plymouth en als laatste weer een jachthaven. Onderweg kom ik diverse half of bijna helemaal vergane boten tegen.

Uiteindelijk kom ik dan toch op Mount Batten aan, een paar honderd meter van waar ik vanmorgen al gelopen heb (aan de andere kant van het water). Ik kom ook langs Mount Batten Tower, maar die is helaas niet open.

Nu kom ik weer op een stuk van het Coast Path dat ik gewend ben, door de natuur en vlak langs de zee. Bij het Jennycliff Café neem ik een kleine pauze voor een smoothie en nadat ik het Bovisand vakantiepark gepasseerd ben, heb ik de laatste resten van de beschaving even achter me gelaten, tot bij Wembury Beach.

Vanaf Wembury Beach is het nog een paar kilometer naar Warren Point, waar ik de ferry over de Yealm moet hebben. Ik ben ruim op tijd, de ferry gaat tot 4 uur en ik ben er voor 3 uur al. Nadat ik het signaal gegeven heb (een wit bord zichtbaar maken), ga ik op de trappen van de aanlegplaats zitten voor een kleine pauze. Dat wordt inderdaad maar een kleine pauze want een minuutje of 5 later komt de ferry er al aan. Dat wordt een privé overtochtje voor mij. Ik klets wat met de schipper en dan ben ik al aan de Noss Mayo kant.

Nu kan ik kiezen, ik kan naar Noss Mayo lopen en vandaar naar de farm waar ik vanacht verblijf of ik loop nog een kilometer of 4 door over het Coast Path en loop vandaar naar de farm. Dat laatste maakt de route van morgen een stuk korter en aangezien dat een lastige dag is (met twee oversteken, waarvan één zonder ferry) kies ik voor deze optie.

Het eerste stuk gaat omhoog door een bos. Dat is wel lekker met dit warme weer, schaduw. Daarna gaat het over een breed wandelpad verder langs de top van de klif. Dat stuk is wel een beetje afzien, in de volle zon en nadat ik al zo’n eind gelopen heb. Ik hou vol en kom uiteindelijk bij de afslag waar ik het Coast Path verlaat en richting farm ga. Daar ben ik even voor 4 uur, tijd voor een douche.

Nadat ik gedoucht heb, loop ik nog dik een half uur naar de pub voor een pint en iets te eten. Het gaat bergaf, dus dat valt wel mee. Dat stuk ga ik echter niet ook weer omhoog lopen, ik bel Jackie (de eigenaresse van de B&B) wel om me te komen halen.

Weer

Het was vandaag heel warm, de hele dag volle zon. Gelukkig was er wel een flinke bries vanuit de zee die het leven een stuk aangenamer maakte.

Songtekst van de dag

Gisteravond ben ik terug gegaan naar de Blues Bar voor goede muziek en nog een paar pinten Guinness. De songtekst van vandaag gaat over wat ik zag toen ik terug liep naar het hotel. Hier is Fairies Wear Boots van Black Sabbath:

Goin’ home, late last night
Suddenly I got a fright
Yeah I looked through a window and surprised what I saw
Fairy wear boots and dancin’ with a dwarf, all right now!

Yeah, fairies wear boots and you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah, fairies wear boots and you gotta believe me
I saw it, I saw it with my own two eyes, all right now!

Yeah, fairies wear boots and you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah, fairies wear boots and you gotta believe me
I saw it, I saw it with my own two eyes, all right now!

So I went to the doctor, see what he could give me
He said “Son, son, you’ve gone too far.
`cause smokin’ and trippin’ is all that you do.”
Yeah……

Foto’s

-->