20180617 Mawnan Smith – Falmouth

Datum: 20180617

Tijd: 9:30 – 15:45 uur

Afstand: 18,5 km

Overnachting: Lerryn Hotel, Falmouth

Wandeling

Het regent, een beetje druil regen, als ik vertrek vandaag. Ik heb uit voorzorg mijn regenjas maar aangedaan want ze hebben nog meer regen voorspeld.
Al met al heb ik vandaag een prima wandeling, ondanks het weer. Het is voornamelijk een relaxt stuk naar Falmouth.

Ik loop een paar flinke stukken door weilanden en ik vraag me af waarom de koeien altijd precies op het ‘pad’ moeten schijten. Je ziet door een weiland altijd een soort van pad lopen. Als je het aantal koeienvlaaien over het hele weiland bekijkt en je zet dat af tegen het aantal dat op het pad ligt, dan vindt je volgens mij dat er meer koeienvlaaien op het pad liggen dan statistisch verantwoord is.
Wellicht een onderwerp waar iemand op af kan studeren…

Dan kom ik de plant met de grote bladeren weer tegen. Deze keer staan er meer en zijn de bladeren niet zo groot, maar het is wel dezelfde plant (denk ik). Ik weet nog steeds niet wat het is…

Bij Maenporth beach ben ik bijna halverwege en neem ik een pauze. Een bak koffie onder het afdak van het beach café. Het is niet koud, alleen nat. Als ik mijn jas uitdoe, vraag ik me af welke kant natter is, de buitenkant of de binnenkant.
Na even met een paar locals gebabbeld te hebben (een paar dametjes op leeftijd met hun hondjes), gaat het weer verder. Wat minder is, is dat ik merk dat ik natte voeten heb. Mijn schoenen en de onderkant van mijn broek zijn zeiknat, niet zo zeer van de regen, maar van de lage begroeing die goed nat is. Het water komt via mijn sokken in mijn schoenen.

En dan ben ik ineens in Falmouth. Sterker nog, ik ben al (bijna) bij mijn hotel. Minder dan 12 kilometer gelopen en al klaar? Dat kan natuurlijk niet. Ik ben ook veel te vroeg bij mijn hotel, het is pas 12:30 uur. Ik check toch even, maar ik kan pas om 14:00 uur in mijn kamer. Ook mijn bagage is er nog niet. Dus het dorp in, een paar extra kilometers maken en een pub opzoeken om vaderdag te vieren! Dat wordt The Grapes, hier hebben ze de nodige bieren die ik nog niet gehad heb.

Daarna loop ik nog een stuk door Falmouth, een beetje site seeing omdat het nog vroeg is en om het aantal kilometers van vandaag wat op te krikken.

Als ik in het hotel aankom om in te checken, ligt er een pakketje voor me klaar met als boodschap ‘happy fathersday’. Op mijn kamer aangekomen blijkt er een kadootje van de kids en Ada in te zitten, een zware gegraveerde sleutelhanger met aan één kant “SWCP 16 mei – 16 juli 2018” en aan de andere kant “Down by the seaside”. Ik ben erg blij dat ze aan me gedacht hebben!

Weer

Toen ik vanmorgen vertrok, regende het. Een druil regen die de hele wandeling aanhield en af en toe overging in echte druppels. Ook stond er een flinke bries die het regelmatig koud aan liet voelen, ondanks dat de temperatuur eigenlijk best wel ok was.

Songtekst van de dag

Tja, ik had eigenlijk iets van Saxon uit willen kiezen vandaag omdat ik vanmorgen in Saxon Cove begonnen ben. Maar dat was voordat ik mijn vaderdag kadootje van Ada en de kids gekregen had.  Gezien dat kado wordt het vandaag uiteraard Down By The Seaside van Led Zeppelin:

Down by the seaside. See the boats go sailin’
Can the people hear, What the little fish are sayin’

Oh, oh, the people turned away. Oh, the people turned away

Down in the city streets, see all the folk go racin’, racin’
No time left, to pass the time of day

The people turned away. The people turned away
So far away, so far away

See how they run, see how they run, see how they run, see how they run.

Do you still do the twist
Do you find you remember things that well
I wanna tell you… Some go twistin’ every day
though sometimes it’s awful hard to tell

Out in the country, hear the people singin’
Singin’ ‘bout their progress, knowin’ where they’re goin’

Oh, oh, oh, oh, the people turned away
Yes, the people turned away

Sing loud for the sunshine, pray hard for the rain
And show your love for Lady Nature. And she will come back again
The people turned away
The people turned away

Foto’s

-->