20180616 Coverack – Mawnan Smith

Datum: 20180616

Tijd: 9:25 – 17:25 uur

Afstand: 29,9 km

Overnachting: Gold Martin B&B, Mawnan Smith

Wandeling

Vandaag begint het nogal vlak. Ik ga eerst langs Lowland Point en zoals de naam al aangeeft is het hier niet echt hoog. Daarna zou de route eigenlijk door een mijngebied gaan. Dat gaat echter niet door vanwege een ingestorte klif met bijbehorende omleiding. En wat voor een omleiding, het gaat meteen steil omhoog en dat een flink stuk. Lang geleden dat ik zo heb moeten klimmen (dat was meer tijdens de eerste wandelingen van het Coast Path). Daarna gaat de omleiding door het binnenland en is het zo slecht nog niet.
Na een tijdje ben ik aan het twijfelen welke kant ik op moet, maar een blik op mijn Garmin leert dat ik alweer op de route zit.

Nog een paar kilometer en ik ben bij de Half Way Marker. Dan heb ik de helft van mijn wandelavontuur erop zitten. Dat moet gevierd worden!
Helaas wordt dat een beetje een anti-climax. In Porthallow heb ik de Half Way Marker snel gevonden. En er is een pub net langs het strand waar de Half Way Marker staat. Maar dan, horror, de pub is dicht (om 11:30 uur) en het duurt nog meer dan een half uur voordat hij open gaat. Porthallow is nu niet zo uitnodigend om hier meer dan een half uur rond te hangen. Het is een erg dood dorp en het uitzicht is nou ook weer niet zo spectaculair (ik ben waarschijnlijk intussen wel verwend).
Dus, na een foto van de Half Way Marker gemaakt te hebben, gaat het verder. Het vieren van deze mijlpaal stel ik wel even uit en de pub krijgt van mij de nominatie van slechtste pub van heel Engeland!

Na enkele lage kliffen te hebben gevolgd, moet ik Gillan Creek over zien te komen. Er schijnt een ferry te zijn en bij eb is het ook mogelijk om via stepping stones over te steken of zelfs het overgebleven water te doorwaden. Dat zou mijn route van vandaag een paar kilometer inkorten. Ik ga uiteraard voor de andere optie, er rond omheen lopen.
De route rondom Gillan Creek is een leuke en afwisselende route. Wel is het eerste stuk een beetje zoeken. Het gaat dwars door de velden en de route die mijn Garmin aangeeft kan ik niet volgen omdat er van alles aangeplant is. Uiteindelijk vind ik mijn weg en kom ik aan de andere kant uit.

Nu gaat het richting Helford via een ongelijk bospad langs de rivier. Hier moet ik de Helford River over steken. Er rond omheen lopen is niet echt een optie (te lang), dus dat wordt de ferry. Ik had me eigenlijk voorgenomen om aan de andere kant een pint te drinken. Dat wordt echter iets eerder. De ferry gaat pas om 16:00 uur weer (vanwege te weinig water) en ik ben er rond 14:30 uur. Dat wordt dus wachten, maar dat is geen probleem. Er is een pub vlak bij, The Shipwrights Arms, en die is wel open. Tijd om te vieren dat ik halverwege (geweest) ben…

Na een Guinness en een Proper Job is het 16:00 uur geweest en loop ik weer naar de ferry. Daar ben ik toch de eerste die over wil en ik maak het teken open (een geel rond bord) om aan te geven dat ik naar de andere kant wil. Na een tijdje komt de ferry eraan. De ferry is niets meer dan een motorbootje met plaats voor maximaal 12 personen. Meer reddingsvesten heeft hij niet aan boord en de schipper is expendable…

Aan de Helford Passage kant aangekomen ga ik verder met het Coast Path. Eigenlijk ben ik klaar voor vandaag, maar om in Mawnan Smith te komen, kan ik beter nog een stukje verder lopen en dan naar het dorp. Dus doe ik dat, dat maakt de route van morgen weer een stuk makkelijker.
Als ik in Saxon Cove ben aangekomen, ga ik landinwaarts, naar Mawnan Smith, op zoek naar een douche.

Weer

Het was een beetje een grauwe dag vandaag. Vanmorgen, voordat ik vertrok, regende het. De hele dag zag het er maar grijs uit. Uiteindelijk heb ik het de hele dag droog gehouden. Ik heb echter van andere wandelaars (op hetzelfde stuk) gehoord dat ze regen gehad hebben.

Songtekst van de dag

Tja, Gillan Creek en Saxon Cove, keuze genoeg vandaag. Ik hou het bij Gillan (ik kom morgen toch weer in Saxon Cove). Het wordt vandaag het geniale No Laughing in Heaven:

I used to be a sinner, used to have my cake and eat it
They warned me of my fate, but I was quite prepared to meet it
You’ll go to Hell they smiled at me
And told me of the roaring fires
But I was happy living wild
And fueling my own desires
I was a wild man
Drinking, smoking and messing around with women
Lots of women
No, not swimming, women

I wanna go to Heaven
The place to be is right up there
I wanna go to Heaven
It’s gonna be good so I won’t despair

I decided to reform and pray
Beg mercy for my soul
I prayed in church
Threw away my bad habits
Prayed out of church
Adopted an entirely different role
I gave my money to the poor until I was poor
But at least I ensured that I would go up there
Instead of down below to the Inferno
Where the evil flames of desire
Burned higher and higher and higher

I’m gonna go to Heaven
Paid my dues so I’m getting in
I’m gonna go to Heaven
It’s looking good if I abstain from sin

I knocked on the pearly gates
Neatly side-stepping the long queue
Waved hi to St. Peter
Who checked my card and let me through
I smiled, threw my hands in the air
Laughed and got arrested
They said hey man, you’re in the wrong place
Your behaviour is a disgrace
Here we pray every hour, on the hour
Read extracts from the Bible and look solemn’
What, says I, no party?
No party?
Let me out

Let me out of Heaven
I got it wrong, no I can’t stay here
No laughing in Heaven
Let me out, I just can’t stay here

Well I ran around in the state of shock and panic
This wan’t what I expected
Here was what looked like a bunch of manic depressives
Can I get a transfer, I screamed
But no, once you’re in Heaven, you’re here for good
The good of your soul, but that’s no good for me
If you want to go to Hell you’ve really got to be bad
Okay, okay, I’ll be bad
Too late
What do you mean too late
Too late
No
In the meantime

Let me out of Heaven
I’ve got it wrong, no I can’t stay here
No laughing in Heaven
Oh God, it’s awful here
Going crazy in Heaven
Take me out and let me go to hell
No laughing in Heaven
Don’t laugh, this place is Hell

Foto’s

-->