20180615 The Lizard – Coverack

Datum: 20180615

Tijd: 9:30 – 15:30 uur

Afstand: 20,0 km

Overnachting: Fernleigh B&B, Coverack

Wandeling

De hospita is bang dat ik honger moet lijden en heeft een lunch pakketje (a snack) voor onderweg voor me voorbereid. De 3 Zweedse dames die ook aan het ontbijt zitten en vandaag ook naar Coverack lopen, krijgen dat niet…

Als eerste gaat het terug naar het Coast Path, via The Lizard vuurtoren. Rondom The Lizard moeten veel Serpentine rocks (Serpentiniet), te zien zijn. Ik zie er echter niet veel van. Waarschijnlijk te overgroeit of ik weet niet waar ik naar moet kijken, dat kan ook 🙂 Wel zie ik deze steensoort op het pad liggen. Er zitten groene en witte ‘slierten’ in de steen. Dat ziet wel apart uit. Wellicht dat dat alleen goed tot zijn recht komt als de stenen gepolijst zijn, door honderden wandelschoenen bijvoorbeeld…

Na een tijdje het Coast Path gevolgd te hebben, kom ik bij The Devils Frying Pan. Dit is een natuurlijke boog waar het water doorheen kan om in een soort van natuurlijke kom te komen. Ik me zo maar voorstellen dat dat spectaculaire effecten geeft als de zee erg ruw is. Dat is vandaag uiteraard niet het geval (en misschien maar goed ook).

In Kennack Sands neem ik een pauze bij The Beach Hut, tijd voor koffie. Vanaf hier is er niets meer tot in Coverack. Mijn hospita vond dat ik daar toch iets voor bij me moest hebben, vandaar het lunch pakketje.
Als ik bij Black Head ben, is het tijd voor een pauze en voor mijn lunchpakketje. Een boterham met kaas en marmelade (zelfgebakken brood), een scone met marmelade, een mandarijn en een fruit reep. Alles netjes verpakt en met een servet erbij. Een zeer lekkere snack!

Ik ben bijna in Coverack, nog maar een paar kilometer. Op het laatste stuk is er nog een omleiding. Dat is niet zo erg, daardoor kom ik langs The Terence Coventry Sculpture Park. Hier bekijk ik enkele van de beelden die hier tentoongesteld staan. Ik moet Baarlo Steengoed helaas missen, maar hier heb ik in ieder geval toch enkele beeldhouwwerken.

Als ik de omleiding verder volg, schrik ik op een gegeven moment als ik een bocht om ga. Er staat een plant met enorme bladeren. Het is maar één plant en er zitten maar een paar bladeren aan, maar die zijn wel de moeite waard. Iemand enig idee wat dat voor een plant is?

Na nog een stukje over smalle bospaadjes te zijn gelopen, kom in Coverack aan. Hier wordt ik meteen uitgenodigd voor een event dat binnenkort plaatsvind. Ik krijg een flyer in de hand gedrukt. Als ik hier even later op kijk, blijkt het van Jehova’s Getuigen te zijn.
Nu is het wel tijd voor een pintje bij het Paris hotel.

Weer

Voornamelijk zonnig en af en toe een beetje bewolkt. Niet te warm. In het begin amper wind, maar later kwam de wind weer flink opzetten. Niet zo erg als gisteren, maar bij Black Head stond wel een flinke bries.

Songtekst van de dag

Vandaag heb ik veel naar stenen gekeken (zowel op het pad, als in de rotsen, als bij de beelden in The Terence Coventry Sculpture Park). Vandaar dat ik als songtekst van de dag The Sabbath Stones van Black Sabbath uitgekozen heb. Dat past ook wel een beetje bij de ontmoeting met de Jehova’s Getuigen…

Fire and water, wind and rain
Wings that carry hell in every vein
World possessions, endless tears
Truth and knowledge stolen all their years

World turns slowly, sun don’t shine
Silence still the air and kills the chime
Words are poison, passion bleeds
2000 years on earth has sown the seeds

The time of dreams has turned
The night is gone and light shines on
Where darkness once would hide
With spirits high, our fears were born

[CHORUS]
Receiver of light, the kingdom of God will guide you
Keep you from a restless heart
Deceiver of night the stranger that laughs
Within you, the reason for your restless heart
Is the keeper of the Sabbath Stones

Fire and water, wind and rain
Wings that carry hell in every vein
World turns slowly, sun don’t shine
Silence still the air and kills the chime

Can faith destroy desire? Each breath a prayer
Each step brings fear
The eyes of they that see have evil stare
Watch over me

[CHORUS]

And He’s the keeper of the Sabbath Stones

What God is this that stands to hear his people cry?
What hand would strike and watch his people die?
What life that takes, what future did we earn?
It’s our mistakes, take need the Sabbath Stones
What life that takes, what future did we earn?
It’s our mistakes

Foto’s

-->