20180605 Portreath – Gwithian

Datum: 20180605

Tijd: 9:15 – 17:10 uur

Afstand: 24,1 km

Overnachting: Nanterrow Farm, Gwithian

Wandeling

Vandaag heb ik een extreem korte en makkelijk etappe voor de  boeg. Omdat dat ruimte en tijd over laat, heb ik besloten om een extra wandelingetje het binnenland in te maken. Ik ga naar het Tehidy Country Park (thanks for the tip Damon).

Na het ontbijt gaat het er weer tegenaan. Zoals gebruikelijk eerst een klimmetje het dorp uit en naar boven de kliffen op. Dat gaat door de luxe buurt. Ik kom onderweg een aantal zeer aardige optrekjes tegen, allemaal vrijwel nieuw en uiteraard met uitzicht over de zee.

Boven aangekomen volgt een makkelijk stukje en daarna gaat het even een paar keer op en neer. Dat is het ‘lastigste’ stuk van vandaag. Geen probleem voor een ervaren Coast Path wandelaar als ik.

Dan kom ik boven Basset’s Cove. Hier begint in principe de extra wandeling die ik uitgezocht heb. De wandeling komt van iWalk Cornwall, het is de Tehidy Country Park to Deadman’s Cove wandeling. Een stukje van de wandeling gaat over het Coast Path en dat loop ik dus dubbel vandaag. Ik loop de wandeling in tegenovergestelde richting omdat mij dat beter uitkomt.

De extra wandeling is een mooie afwisseling van het Coast Path, een mooie wandeling door de velden en vooral het bos in Tehidy Country Park. De grijze eekhoorns hier zijn erg tam, ze komen zo naar je toe. Waarschijnlijk omdat ze iets te eten verwachten.
Nadat ik een groot deel van Tehidy Country Park gezien heb, is het tijd voor koffie bij het visitor centre / café. Er zitten hier veel kraaien en kauwen, het is een herrie van jewelste.
Na de koffie gaat het nog een stukje door het Country Park en dan ga ik weer richting Coast Path. Ik wijk nog even van de route af om meer door het Country Park te kunnen lopen en minder van het Coast Path dubbel te hoeven doen.

Terug op het Coast Path loop ik een stukje van 1-2 kilometer dat ik al eerder gehad heb. Daarna gaat het verder met een makkelijk vlak stuk boven over de kliffen. Bij Hell’s Mouth Café neem ik weer een pauze, ik heb toch tijd genoeg. Geen koffie deze keer, maar een cranberry juice.

Ook na Hell’s Mouth is de route makkelijk en vlak. Vanaf Godrevy Point heb ik een mooi uitzicht op Godrevy Island met de vuurtoren. Deze vuurtoren was de inspiratie voor Virginia Woolf‘s klassieke roman Naar de vuurtoren.

Na nog een stukje door de duinen te hebben gestruind, ben ik bij het strand van Gwithian aangekomen en moet ik afscheid nemen van het Coast Path. Ik moet het binnenland in zien te komen, naar het dorp zelf. Dat is nog niet zo makkelijk, er gaan alleen wegen naartoe en die gaan via een omweg. Bij gebrek aan andere opties, loop ik langs de weg totdat ik een Public Footpath tegen kom dat min of meer de goede richting uit gaat. Dus dat geprobeerd en dat ging prima. Via een stukje duinachtig terrein, enkele velden en een camping kom ik in het dorp, precies bij de Red River Inn waar ik naar toe wilde.
Ik ben namelijk veel te vroeg, ik kan pas vanaf 16:30 uur bij mijn overnachtingsplek terecht. Geen probleem, ik kan in de pub wachten en alvast aan dit verslag werken.

De tocht naar mijn B&B van vandaag is een wandeling op zich. Bijna een half uur lopen, midden tussen de velden. Maar wel de moeite waard, een mooie kamer in echte oude Engelse stijl. Helaas geen wifi of mobiele ontvangst, maar dat is geen probleem, Die heb ik hier in de pub.
Ik laat me straks wel ophalen door de hospita, ik heb het stuk nu twee keer gelopen vandaag en dat is wel genoeg 🙂

Weer

Vandaag was het wat bedompt weer. Veel bewolking en vrij vochtig. De laatste twee kilometer mieserde het een beetje.

Songtekst van de dag

Vanwege de herrie die de kraaien in Tehidy Country Park maakten, vandaag een songtekst van The Black Crowes, Remedy, gewoon omdat ik dat goed vind.

Baby, baby why can’t you sit still?
Who killed that bird out on you window sill?
Are you the reason that he broke his back?
Did I see you laugh about that?
If I come on like a dream?
Would you let me show you what I mean?
If you let me come on inside?
Will you let it glide?

Can I have some remedy?
Remedy for me please.
Cause if I had some remedy
I’d take enough to please me.

Baby, baby why did you dye your hair?
Why you always keeping with your mother’s dare?
Baby why’s who’s who, who know you too?
Did the other children scold on you?
If I come on like a dream?
Would you let me show you what I mean?
If you let me come on inside?
Will you let it slide?

Foto’s

-->