20180604 Perranporth – Portreath

Datum: 20180604

Tijd: 9:40 – 14:30 uur

Afstand: 20,2 km

Overnachting: The Portreath Arms, Portreath

Wandeling

Het strand waar ik gisteren nog liep, is nu afgezet met een hekwerk. Ze gaan hier 3 podia opbouwen voor Tunes in the Dunes dat komend weekend gehouden wordt. Vorig jaar stond Tom Jones er en dit jaar komt UB40.
Helaas ben ik er dan niet meer, anders was ik zeker gaan kijken.

Net voordat ik Perranporth uitloop, kom ik langs een enorme zonnewijzer. Deze geeft de tijd van Cornwall aan, dus 20 minuten later dan de gebruikelijke Engelse tijd 🙂

Vandaag gaat het naar Portreath, via enkele stranden, Chapel Porth en Porth Towan. Behalve de gebruikelijke Coast Path omgeving, paden boven langs de kliffen, loop ik nu ook door een voormalig mijngebied. Dat is te zien aan de restanten van de mijn gebouwen, het landschap en de afgesloten mijnschachten. Het is interessant om te zien wat men vroeger met het landschap uitgespookt heeft. Her en der liggen nog bergen met uitgegraven materiaal. De mijnschachten zijn met piramide vormige constructies afgesloten. Nu maar hopen dat er niks instort als ik er overheen loop.

Het laatste stuk gaat voor een groot deel langs een hek. Achter dat hek ligt RRH Portreath ofwel Remote Radar Head Portreath, een voormalige site waar chemisch wapens werden geproduceerd, waaronder Sarin (waar kennen we dat van…). Het terrein is eigendom van het MOD (ministerie van defensie). Ondanks de wat macabere history, is dit een vrij saai stuk.

Na het hek komt echter al snel Portreath in zicht. Nog even omlaag naar de momenteel droogstaande haven en ook mijn hotel komt in zicht. Ik ben mooi op tijd vandaag.

Helaas ben ik heel erg veel vroeger dan mijn bagage (denk ik). Dat wordt verplicht wachten in de bar…
Om 16:00 uur is mijn bagage er nog niet. Na veel vijven en zessen, blijkt mijn bagage in de verkeerde kamer geparkeerd te zijn. Mijn bagage was om 10:00 uur vanmorgen al afgeleverd (dat kan kloppen, want ik heb mijn bagage voor 9:00 uur bij de receptie neergezet en na het ontbijt was deze al weg).
Uiteindelijk komt alles goed en kan ik onder de douche…

Weer

Tja, het weer. Ik heb niks te klagen. Alweer prima wandelweer, afwisselend bewolkt en zonnig, aangename temperatuur en op de laatste kilometer een paar druppels (nauwelijks de moeite van het vermelden waard).

Songtekst van de dag

Aangezien UB40 blijkbaar een paar dagen achter mij aan reist, vandaag een van hun songteksten, Food For Thought, gewoon omdat ik dat een lekker nummer vind.

Ivory Madonna dying in the dust,
Waiting for the manna coming from the west.
Barren is her bosom, empty as her eyes,
Death a certain harvest scattered from the skies.

Skin and bones is creeping, doesn’t know he’s dead.
Ancient eyes are peeping, from his infant head.
Politician’s argue sharpening their knives.
Drawing up their bargains, trading baby lives.

Ivory madonna dying in the dust,
Waiting for the manna coming from the west.

Hear the bells are ringing, Christmas on it’s way.
Hear the angels singing, what is that they say?
Eat and drink rejoicing, joy is here to stay.
Jesus son of Mary is born again today.

Ivory Madonna dying in the dust,
Waiting for the manna coming from the west.
Ivory Madonna dying in the dust,
Waiting for the manna coming from the west.

Foto’s

-->