20180603 Newquay – Perranporth

Datum: 20180603

Tijd: 9:50 – 15:20 uur

Afstand: 21,5 km

Overnachting: The Seiners Arms, Perranporth

Wandeling

De eerste uitdaging van vandaag is om de Gannel over te steken. Er zijn een aantal opties. De makkelijkste is de ferry, die vlak bij mijn hotel vertrekt. Dan zijn er nog een tweetal bruggen, die al dan niet onder water staan, afhankelijk van het tij. Aangezien ik gisteren al een deel van de route van vandaag gelopen heb om bij mijn hotel te komen, is de route van vandaag erg kort. Ik ga dus voor een van de bruggen. De eerste brug staat onder water. Dus een stuk verderop proberen (ongeveer anderhalve kilometer). Deze brug is wel begaanbaar en na de Gannel overgestoken te hebben, gaat het langs diezelfde Gannel weer terug. Als ik weer bij de eerste brug ben, zie ik dat die nog steeds onder water staat.

Het gaat verder over het Coast Path. Omdat ik tijd genoeg heb en de route niet te lang is, maak ik een kleine omweg om door Crantock te lopen, ook voor een kop koffie. Ik ben te vroeg, de pub gaat pas om 12:00 uur open. Dan maar even een rondje rond de kerk (letterlijk), waar een mis aan de gang is. Rondom de kerk, hoe kan het ook anders, ligt een dooie akker. Daarna nog even wachten op het terras en voor Gerben wat zaken uitzoeken. Die vertrekt vannacht naar Rome.

En dan is het 12:00 uur, koffie 🙂 Ik geniet van mijn koffie op het terras en dan gaat het toch weer verder. Want hoewel ik al de nodige kilometers gelopen heb, heb ik van de route van vandaag nog bijna niets gehad.

Eerst loop ik een stuk over het strand, niet de laatste keer vandaag, en daarna gaat het weer omhoog voor een regulier stuk Coast Path, boven over de kliffen. Onderaan wisselen de rotsformaties en de stranden elkaar af en voor ik het weet ben ik alweer bijna bij mijn eindbestemming. Het laatste stuk gaat ook over het strand, de Perran Sands. Dit is een heel breed (ten minste bij eb) en lang strand. Er is opmerkelijk weinig volk op dit strand, waarschijnlijk omdat het wat lastig te bereiken is. Nadat ik zo’n anderhalve kilometer over dit strand gelopen heb, kom ik toch op een drukker stuk terecht. Hier is ook een goed begaanbare toegang tot het strand en een strandwacht.

Het gaat nog één keer omhoog en meteen weer omlaag en ik ben op Perranporth Beach (ik had ook over het strand door kunnen lopen, maar dan had ik die laatste klim gemist 🙂 ). Mijn hotel, de Seiners Arms, ligt aan dit strand.

In mijn hotel aangekomen, gaat het de eerste keer mis deze reis. Ze kunnen mijn reservering niet vinden. Mijn bagage is wel goed afgeleverd, dus dat is geen probleem. Gelukkig hebben ze nog een kamer en ik krijg een familie kamer (1x tweepersoonsbed en 1x stapelbed). Plaats genoeg dus.
Morgen nemen ze contact op met Encouter Walking. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat verder goed geregeld wordt.

Weer

Het was weer eens prima wandel weer, zonnig en af en toe bewolkt. Prima temperatuurtje. Toen ik Perran Sands opliep, vielen er enkele druppeltjes, maar die waren alweer verdampt voordat ze iets geraakt hadden.

Songtekst van de dag

Het begin van vandaag stond in het teken van de rivier, de Gannel. Daarom vandaag de geweldige uitvoering van Led Zeppelin van Travelling Riverside Blues (wellicht dat inmiddels duidelijk wordt wat mijn favoriete band is):

Asked sweet mama, Let me be her kid
She said, “You might get hurt if you don’t keep it hid”

Well I know my baby, If I see her in the dark
I said I know my rider, If I see her in the dark

Now, I goin’ to Rosedale, Take my rider by my side
Still barrelhouse, If it’s on the riverside, yeah
I know my baby, Lord, I said, “is really sloppy drunk”
I know my mama, Lord, a brownskin, but she ain’t no plum

See my baby, tell her, Tell her hurry home
Had no lovin’, since my baby been gone
See my baby, Tell hurry on home
I ain’t had, Lord, my right mind, Since my rider’s been gone

Hey, she promises, She’s my rider
I wanna tell you, She’s my rider
I know you’re mine, She’s my rider
She ain’t but sixteen, But she’s my rider

I’m goin’ to Rosedale, Take my rider by side
Anybody argue with me man, I’ll keep them satisfied
Well, see my baby, tell her, Tell her the shape I’m in
Ain’t had no lovin’, Lord, since you know when

Spoken: Why don’t you come into my kitchen

She’s a kindhearted lady. She studies evil all the time
She’s a kindhearted woman. She studies evil all the time

Squeeze my lemon ’til the juice runs down my leg
Squeeze it so hard, I’ll fall right out of bed
Squeeze my lemon, ’til the juice runs down my leg

Spoken: I wonder if you know what I’m talkin’ about

Oh, but the way that you squeeze it girl
I swear I’m gonna fall right out of bed

She’s a good rider
She’s my kindhearted lady
I’m gonna take my rider by my side
I said her front teeth are lined with gold
She’s gotta mortgage on my body, got a lien on my soul
She’s my brownskin sugar plum…

Foto’s

-->