20180601 Padstow – Porthcothan

Datum: 20180601

Tijd: 9:35 – 15:35 uur

Afstand: 23,3 km

Overnachting: Penlan B & B, Porthcothan Bay

Wandeling

Ik ga verder waar ik gebleven ben, Vandaag gaat het van Padstow naar Porthcothan, een stuk van iets meer dan 20 kilometer. Het wordt een makkelijke route omdat er niet veel hoogteverschillen zijn en daar waar die er zijn, zijn ze niet erg groot en zeker niet steil.

Vanuit Padstow gaat het meteen omhoog en vooral langs smalle paadjes met veel vegetatie. Dat zorgt ervoor dat ik na een tijdje weer goed nat ben, ook al regent het niet. Maar dat hindert niet, dat droogt na verloop van tijd ook weer op. Wel zit ik ook onder het stuifmeel, maar ook dat is nogal eens afgeklopt.
Na een tijdje kom ik langs de toren op Stepper Point. Dit is een navigatie hulp (Daymark) die in 1820 gebouwd is. Helaas is er weinig uitzicht, het is mistig.

De mist geeft het volgende stuk dat ik loop een heel apart karakter. Ik kan over de rand van de klif kijken, maar ik zie de zee niet. Bij vlagen zie ik zelfs de klif rand niet. Ook vooruit kijken is beperkt. Het Coast Path is echter goed te volgen en af en toe kom ik markeringen tegen.
Ik zie de mist vanuit de zee het land opwaaien.

Na verloop van tijd trekt de mist een beetje op. Of eigenlijk loop ik eruit want als ik terug kijk, dan zie ik meer lage bewolking dan waar ik ben.

Zoals gezegd heb ik vandaag een makkelijke route en het gaat dan ook vrij vlak over de kliffen tot in Trevone Bay. Net voor Trevone Bay kom ik langs Roundhole Point. Dat is zo genoemd omdat er een enorm groot rond gat in de grond (klif) zit (in Cornwall noemen ze de dingen graag zoals ze zijn 🙂 ).  Roundhole is ontstaan doordat er door erosie een grot ontstond die na verloop van tijd ingestort is. Het is ongeveer 25 meter diep en als het vloed is, dan staat er water onderin.

In Trevone Bay is het tijd voor koffie bij een strand tent.

Na de pauze gaat het verder richting enkele grote stranden. Eerst komt Harlyn Bay, dan Mother Ivey’s Bay, Booby’s Bay, Constantine Bay en als laatste Treyarnon Bay. Bij de meeste stranden loop ik boven langs, maar in Constantine Bay loop ik een flink stuk over het strand.
Bij het laatste strand, in Treyarnon Bay, is het tijd voor een pintje bij de plaatselijke jeugdherberg, ik ben inmiddels zo’n 10 kilometer verder en niet meer al te ver van mijn eindbestemming.

Als ik weer verder wil gaan, komt Davey net aan gelopen. Hij heeft mij gedurende mijn rustdag weer ingehaald. Hij blijft vannacht in de jeugdherberg slapen en is dus op zijn eindbestemming. Ik heb nog een paar kilometer te gaan.

Op het laatste stuk begint het weer mistig te worden. Ik kom nog langs een paar mooie rotsformaties en dan duikt Porthcothan ineens op achter een bocht.

Ik heb vandaag ook diverse keren restanten van installaties uit de 2de wereldoorlog gezien, maar daar was niet veel aan te zien, dat waren voornamelijk betonnen vlaktes.

Weer

De temperatuur was prima vandaag. Wel was het heel erg bewolkt en van tijd tot tijd mistig. Ik liep weer met mijn hoofd in de wolken, niet omdat ik zo hoog zat, maar omdat de wolken zo laag waren. Door de vrij hoge temperatuur en het vele vocht was het wel een beetje benauwd.

Songtekst van de dag

Aangezien ik de zee vaak niet kon zien, ligt de songtekst voor de hand, Smoke on the Water van Deep Purple. Mist lijkt ten slotte op rook…

We all came out to Montreux
On the Lake Geneva shoreline
To make records with a mobile
We didn’t have much time
Frank Zappa and the Mothers
Were at the best place around
But some stupid with a flare gun
Burned the place to the ground

Smoke on the water, a fire in the sky
Smoke on the water

They burned down the gambling house
It died with an awful sound
Funky Claude was running in and out
Pulling kids out the ground
When it all was over
We had to find another place
But Swiss time was running out
It seemed that we would lose the race

Smoke on the water, a fire in the sky
Smoke on the water

We ended up at the Grand Hotel
It was empty, cold and bare
But with the Rolling truck Stones thing just outside
Making our music there
With a few red lights and a few old beds
We made a place to sweat
No matter what we get out of this
I know, I know we’ll never forget

Smoke on the water, a fire in the sky
Smoke on the water

Foto’s

-->