20180531 Padstow (rustdag)

Datum: 20180531

Overnachting: The Old Ship Hotel, Padstow

Activiteiten

Rustdag in Padstow. Aangezien het goed weer is, wil ik wel een boottochtje maken zodat ik de kliffen eens van de andere kant kan bekijken.

Nadat ik eerst Padstow bekeken heb (daar ben je nogal eens mee klaar, maar wel op verzoek de nodige foto’s van pubs), bekijk ik het aanbod van de diverse boottochten. Ik besluit om een boottocht met de Jubilee Queen te gaan maken. Anderhalf uur, niet te duur en je wordt niet zeiknat (dat ben ik gisteren al geworden).
Ik stap in het dorp aan de kade op. Gelukkig is de boot niet afgeladen vol. De GPS track hieronder is van de boot tocht en niet van een wandeling (ik kan nog steeds niet over water lopen).
Na afloop worden we er op het strand uit gegooid, het is eb en dan staat er geen water meer in de haven.

Er is een brouwerij in Padstow, de Padstow Brewing Company. Die moeten we bezoeken. Google komt te hulp met een adres en de route. Eerst even een Cornish Pasty wegwerken en dan gaat het naar de brouwerij. Onderweg kom ik langs de kerk en de dooie akker. Daarna moet ik een flink stuk langs een vrij drukke weg, zonder voetpad of iets erlangs. Niet de meest lekkere wandelroute.
Maar uiteindelijk kom ik boven aan (ja, het ging uiteraard omhoog). Nog een klein stukje en op een industrie terrein vind ik de brouwerij.
Ik wordt vriendelijk ontvangen midden in de bottelarij (of beter gezegd inblikkerij), waar volop bier in blikken verpakt wordt. Ze hebben van alles op fles, maar helaas niks open… De tasting room zit onder in het dorp.
Als de brouwer hoort dat ik te voet naar boven ben gekomen, biedt hij aan om me even naar beneden naar het dorp te brengen. Gezien de wandelroute langs de drukke weg, maak ik hier dankbaar gebruik van.
Onderweg praten we uiteraard over bier. Hij had in Amsterdam alleen Heineken gevonden, dus heb ik hem maar over Brouwerij ’t IJ, De Prael, De Troost en al die anderen verteld. De Padstow Brewing Company bestaat nu 5 jaar en ze brouwen zo’n 15-16 verschillende bieren in kleine batches. De brouwerij draait goed, vandaar dat ze de tasting room in het dorp hebben kunnen openen.
In het dorp aangekomen is de tasting room snel gevonden en daar kan het tasten beginnen.

Eigenlijk was dat de dagbesteding wel, boottochtje en brouwerij bezoek / proeverij. Prima dag invulling wat mij betreft!

Weer

Prima weer vandaag, beter dan gisteren. De hele dag zonnig . Er waren wel enkele erg donkere wolken te zien, ook tijdens de boottocht, maar uiteindelijk is het de hele dag droog gebleven.

Songtekst van de dag

Vandaag stond voor een groot gedeelte in het teken van bier, daarom Beer Drinkers And Hell Raisers van ZZ Top:

If you see me walkin’ down the line
with my fav’rite honky tonk in mind,
well, I’ll be here around suppertime
with my can of dinner and a bunch of fine.

Beer drinkers and hell raisers, yeah.
Uh-huh-huh, baby, don’t you wanna come with me?

The crowd gets loud when the band gets right,
steel guitar cryin’ through the night.
Yeah, try’n to cover up the corner fight
but ev’rything’s cool ‘cause they’s just tight.

Beer drinkers and hell raisers, yeah.
Huh, baby, don’t you wanna come with me?
Ah, play it boy.

The joint was jumpin’ like a cat on hot tin.
Lord, I thought the floor was gonna give in.
Soundin’ a lot like a House Congressional
‘cause we’re experimental and professional.

Beer drinkers, hell raisers, yeah.
Well, baby, don’t you wanna come with me?

Foto’s

-->