20180528 Crackington Haven – Tintagel

Datum: 20180528

Tijd: 9:05 – 17:00 uur

Afstand: 22,4 km

Overnachting: Pendrin House, Tintagel

Wandeling

Vandaag wandel ik naar het kasteel van Koning Arthur (die van die ronde tafel) in Tintagel. Eens kijken of ik dat zwaard in die steen ook zie staan.

Voordat ik echter daar ben, moet ik eerst de hoogste klif van Cornwall over. De beklimming daarvan gaat wisselend makkelijk (lees niet al te steil) en minder makkelijk (steil dus). Uiteindelijk red ik het dan toch tot op de 223 meter hoge top van High Cliff (originele naam).
Maar daarmee is het nog niet gedaan, Het gaat nu weer rap naar beneden en daarna weer omhoog naar de top van Rusey Cliff die erlangs ligt en maar een paar meter lager is.

Na deze tour de force gaat het voornamelijk omlaag met wel nog enkele pittige steile hellinkjes voordat ik in Boscastle ben. Het is druk in Boscastle, dat zal wel komen omdat het vandaag bank holiday is in Engeland. Ik weet in ieder geval een plekje in de Biergarten te bemachtigen om een pintje te drinken.

Nadat ik mijn water voorraad ook aangevuld heb (die gaat vandaag erg snel met dat warme weer), gaat het weer verder richting Tintagel. Het gaat ook meteen weer flink omhoog. Daarna blijft het een beetje op en neer gaan met enkele steile afdalingen en stijgingen. Uiteindelijk komt dan toch Tintagel Castle in zicht, of in ieder geval de resten daarvan. Ik ben vanmorgen extra vroeg vertrokken omdat ik daar een bezoek aan wil brengen. Ook dat bezoek brengt weer een aantal hoogte meters met zich mee omdat het kasteel en alles dat daarbij hoort op een tweetal heuvels ligt. Maar daar laat ik me niet door weerhouden, die paar extra meters kunnen er ook nog wel bij.

Nadat ik Tintagel Castle bekeken heb, gaat het nog één keer flink omhoog naar het dorp zelf. Hier drink ik nog een pint voordat het naar de B&B gaat voor een welverdiende en hoognodige douche.

Al met al was vandaag een zware dag. niet alleen vanwege de vele hoogtemeters, maar ook omdat het erg warm was. Maar ik heb het weer gered 🙂

Weer

Zomerweer vandaag, de hele dag zon. Er waren wel wolken te zien, maar die waren verder weg. Eigenlijk te warm om tegen steile hellingen op te ploeteren. Gelukkig stond er wel een lekker zeebriesje, dat gaf dan weer een beetje verkoeling.

Songtekst van de dag

Vanwege al de stranden die ik vandaag en de afgelopen dagen onder me heb zien liggen en omdat de meeste ervan eruit zien alsof je inderdaad gestrand bent als je er bent, vandaag een songtekst van Budgie, Stranded:

Stranded! stranded like a lily on a pond
Stranded!
Stranded and I think that I’ve gone wrong
Stranded! won’t somebody help me get away
Stranded! there between the time of night and day

I’m stranded every way I look
I’m stranded on a river
Stranded like a honeysuckle gypsy to a giver
Stranded like a damsel locked up in a tower
Stranded like a minute stranded in the hour

Stranded! every every every way I go
Stranded! stranded and I think you ought to know
Stranded! stranded I’ve got problems on my mind
Stranded! stranded and I think you’re not my kind
Oh no, you’re not my kind!

Stranded! stranded every every way I go
Stranded! stranded and I think you ought to know
Stranded! stranded like a fish upon a beach
Stranded! stranded and I think it’s out of reach

Well I’m stranded every where I look
I’m stranded in a river
Stranded like a honeysuckle gypsy to a giver
Stranded if you wanna be stranded if you don’t
Stranded like a martian landing in a font
Yeah yeah!

Foto’s

-->