20180522 Instow – Westward Ho!

Datum: 20180522

Tijd: 9:50 – 16:45 uur

Afstand: 20,3 km

Overnachting: Culloden House, Westward Ho!

Wandeling

Voordat ik vertrek, kijk ik nog even rond bij de kerk met bijbehorende dooie akker dat langs de B&B ligt. Dit was de oorspronkelijke kerk van Instow. Volgens mijn hospita lag Instow vroeger namelijk hier tegen de heuvel en is het later verplaatst naar de kust.

Vandaag gaat het via Bideford en Appledore naar Westward Ho!. Dat uitroepteken hoort bij de naam, Westward Ho! is namelijk vernoemd naar de gelijknamige roman van Charles Kingsley.

Tot aan Bideford volgt het Coast Path weer de Tarka Trail. Dat betekent dus weer lange rechte stukken die een beetje saai dreigen te worden. In Bideford is het tijd voor koffie, bij de White Hart Inn. Terwijl ik koffie drink, hoor ik een nummer dat ik al een eeuwigheid niet meer gehoord heb, Son of my Father van Chickory Tip.  Zonder de hele tekst te kennen besluit ik dat dit de songtekst van de dag wordt.
In Bideford staat ook een standbeeld van Charles Kingsley.

Na Bideford verandert het pad gelukkig weer in een meer Coast Path achtig pad, langs de rivier via smalle paadjes naar Appledore (dit klinkt als een plaatsje uit Harry Potter). Appledore was en is bekend om zijn scheepsbouw. Vroeger werd dat in het Richmond Dry Dock gedaan. Dat raakte echter in onbruik toen een nieuw, modern en overdekt droogdok in gebruik werd genomen. Het Richmond Dry Dock is vernoemd naar Richmond Bay (in Prince Edward Island in Canada). Daar werden schepen tot een zeewaardig nivo gebouwd, volgestouwd met hout en daarna naar Engeland gestuurd. Hier werden de schepen dan afgewerkt en het hout werd voor verdere scheepsbouw gebruikt.
Vandaag de dag wacht de Richmond Dry Dock op iemand die er iets leuks mee kan en wil doen, zie hier.

Op de kade in Appledore zie ik nog net het veer naar Instow vertrekken. Dat had ik ook kunnen nemen, maar wandelen is leuker.

Het is tijd voor een pintje, een Golden Pig bij The Seagate aan de kade in Appledore. Gelukkig is er hier in Engeland geen gebrek aan lokaal gebrouwen bieren. Ook hier zijn er veel lokale en streek brouwerijen met ieder een keur aan bieren.
Na deze welkome pauze gaat het verder. Om de hoek is een grote kerk met een enorme dooie akker. Het aantal graven tegen de heuvel is verbazingwekkend groot. Volgens mij hebben ze hier nog nooit een graf opgeruimd.

Aan de rand van Appledore, bijna op het eind van Irsha street (een straat vol met leuke kleurige cottages) kom ik nog een leuk terras tegen. Aangezien het uitzicht hier erg mooi is en ik toch tijd genoeg heb, besluit ik nog maar een pint te nemen, een Dark Horse bij de Beaver Inn.
Het voordeel van een relaxte route is dat je ruim pauze kunt nemen…

Daarna gaat het echter weer serieus verder. Ik kom weer bij de kust en het Coast Path volgt de kust door de duinen naar Westward Ho!.

Weer

Wederom lekker wandelweer, voornamelijk bewolkt maar later in de middag kwam de zon door. Een aangename temperatuur, niet te warm.

Songtekst van de dag

Zoals hierboven al aangegeven, is de songtekst van vandaag van Chickory Tip, Son of my Father:

Mama said to me we gotta have your life run right
Off you got to school
Where you can learn the rules there right
Be just like your dad lad
Follow in the same tradition
Never go astray and stay an honest lovin’ son

Son of my father
Molded, I was folded, I was preform-packed
Son of my father
Commanded, I was branded in a plastic vac’
Surrounded and confounded by statistic facts

Tried to let me in but I jumped out of my skin in time
I saw through the lies and read the alibi signs
So I left my home, I’m really on my own at last
Left the trodden path and separated from the past

Son of my father
Changing, rearranging into someone new
Son of my father
Collecting and selecting independent views
Knowing and I’m showing that a change is due

Son of my father
Molded, I was folded, I was preform-packed
Son of my father
Commanded, I was branded in a plastic vac’
Surrounded and confounded by statistic facts

Foto’s

-->