20180704 Brixham – Babbacombe

Datum: 20180704

Tijd: 9:05 – 16:55 uur

Afstand: 26,5 km

Overnachting: Babbacombe Guest House, Torquay

Wandeling

Ik begin de wandeling door van de B&B naar de haven van Brixham te lopen. Onderweg sla ik nog wat water in bij de Co-op. Daarna loop ik langzaam omhoog en Brixham uit.

Na een tijdje kom ik bij Brixham Battery uit, alweer een verdedigingswerk uit de tweede wereldoorlog. Hier hebben ze er ook een militair museum bij gemaakt. Dat is in principe een groot woord voor het kleine gebouw en de paar oorlogs artefacten die ze buiten hebben staan.

Even verder kom ik bij Elberry Cove. Hier loop ik over de pebbles en daarna verdwijn ik in het bos. Het gaat nu een flink stuk door het bos. In principe een lekker stukje lopen. Maar wel goed het pad in de gaten houden. Want behalve de normale stenen en rotsen, moet ik nu ook uitkijken voor boomwortels. Gevaarlijke dingen die boomwortels, als je niet uitkijkt springen ze zo voor je voeten…

Nadat ik langs diverse stranden ben gelopen, kom ik in Paignton. Hier is helaas alles dicht, ook de Inn on the Quay. Begrijpelijk met dit weer, maar niet wenselijk. Gelukkig is er koffie te krijgen in de beach shop. Hier kan ik niet zitten, maar wel even schuilen. Het is namelijk weer begonnen met regenen.

Na deze welkome pauze gaat het verder naar Torquay. Dit stuk kenmerkt zich door vooral veel asfalt. In Torquay is het druk genoeg. Allemaal toeristen die met de ziel onder de arm lopen met dit weer.

Na Torquay gaat het weer meer de natuur in. Bij het beach cafe op Meadfoot Beach is het weer tijd voor een kop koffie. Hier kan ik wel zitten, buiten wel te verstaan, maar dat is nu geen probleem, het is droog.

Na Meadfoot Beach gaat het naar Hope’s Nose en vanaf daar volgt weer een flinke boswandeling. Dit is wel relaxt wandelen, totdat ik bij een boom uitkom die nog maar pas over het pad gevallen is. Ik bekijk de opties en besluit om onderlangs te gaan. Je kunt zien dat dit nog maar pas gebeurd is. Afgezien van het feit dat de boom anders al opgeruimd zou zijn, is er nog geen echt alternatief pad ontstaan.

Als ik uit het bos kom, ben ik op Babbacombe Beach. Hier is het tijd voor een blikje drinken bij het strandtentje. Van Babbacombe Beach ga ik via een trappenstellage en een stukje bospad naar Oddicombe Beach. Hier gaat een klif baan omhoog. Ik volg deze een stukje omhoog, totdat het Coast Path afdraaid.

Uiteindelijk ga ik weer helemaal omhoog de klif op. Daar verlaat ik het Coast Path om naar mijn B&B in Babbacombe te lopen. Als ik Babbacombe in loop, zie ik groot ‘Platform 5 Brewing Company’ op een gebouw staan. Een pub waar ze bier van een onbekende brouwerij hebben, tja daar kan ik niet aan voorbij gaan.
De brouwerij is een kleine brouwerij uit Devon. Bij Molloys hebben ze 3 van hun bieren op tap (normaal 4, maar 1 is op).

Weer

Weer een grijze dag. Nog voordat ik Brixham uit was, begon het al te regenen. Dat ging later over in miezer regen. De rest van de dag bleef het erg grijs en af en toe viel er regen of motregende met. Weinig wind vandaag.

Al met al een beetje een deprimerende dag wat het weer betreft.

Songtekst van de dag

Ondanks het weer en ondanks dat ik wel moe was toen ik klaar was met wandelen, heb ik toch een leuke dag gehad. Vandaag als songtekst Have A Nice Day van de Stereophonics:

San Francisco Bay
Past pier thirty nine
Early p.m.
Can’t remember what time
Got the waiting cab
Stopped at the red light
Address, unsure of
But it turned out just right

It started straight off
“Coming here is hell”
That’s his first words
We asked what he meant
He said ” where ya’ from?”
We told him our lot
“When ya’ take a holiday
Is this what you want?”

So have a nice day
Have a nice day
Have a nice day
Have a nice day

Lie around all day
Have a drink to chase
“Yourself and tourists, yeah
That’s what I hate”
He said “We’re going wrong
We’ve all become the same
We dress the same ways
Only our accents change

So have a nice day
Have a nice day
Have a nice day
Have a nice day

Swim in the ocean
That be my dish
I drive around all day
And kill processed fish
It’s all money gum
No artists anymore
You’re only in it now
To make more, more, more

So have a nice day
Have a nice day
Have a nice day
Have a nice day

Have a nice day
Have a nice day
Have a nice day
Have a nice day

Foto’s

3 thoughts on “20180704 Brixham – Babbacombe”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

-->